Re-Queeste
Re-integratiebureau
verslaving en psychiatrie

Wie zijn wij?

Re-Queeste is in 2008 ontstaan nadat de oprichter, Jolijn Kooper, vele jaren werkzaam was binnen de re-integratiebranche. Er ontstond bij haar de behoefte om op een meer individuele en intensieve basis samen te werken met opdrachtgevers, instellingen en mensen die begeleiding nodig hebben. Voor de doelgroep verslaving en/of psychische klachten, haar specialisme, bleek weinig aanbod te zijn op het gebied van re-integratie, naast de vraag naar begeleiding voor mensen met fysieke klachten. Ook de schuldenproblematiek bleef vaak liggen.
Dit maakte dat zij het besluit nam mensen met deze problematiek te gaan begeleiden vanuit Re-Queeste.

Marc Stoots is vele jaren werkzaam geweest binnen de verslavingszorg. Begonnen als ervaringsdeskundige heeft hij trainingen gegeven bij "De Helderheid" en is hij agogisch medewerker geweest bij de Lievegoed Zorggroep. Voor deze organisatie heeft hij programma's ontwikkeld en begeleid voor de ambulante afdeling. De laatste jaren was hij werkzaam als inwonend medewerker en maatschappelijk werker. Vanuit de behoefte om cliënten een meer individuele aanpak te kunnen blijven bieden is hij in 2010 gaan samenwerken met Jolijn Kooper.

Sinds 2011 zijn beiden eigenaar van Re-Queeste.

Naast de begeleiding van cliënten vanuit een uitkeringspositie werkt Re-Queeste ook als coach op de werkvloer. Hierbij richt de begeleiding zich specifiek op mensen die ondersteuning nodig hebben bij de balans tussen privé en werk, plannen, communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden.